Brrum Logo

SV / EN

Invigning av Navigation Figures

2021.12.11 Brrums offentliga verk Navigation Figures invigs i Tammerfors, som en del av Tampere Tramway Art Project. Brrum är på plats för invigningen och kommer också hålla en presentation av verket. Stort tack till Tammerfors stad, Tampere Art Museum och alla som varit inblandade i projektet!


Första pris i Tammerfors!!

2020.06.30 Brrum har tilldelats första pris i tävlingen Vuhenoja Landscape Art Contest med förslaget Fågelsträck - Navigation Figures. Förslaget består av ett ljusfält som tillsammans bildar tre figurer. Figurerna är var och en endast läsbara från en särskild riktning - en längs spårvägen, en mot sjön och en mot himlen. På dagtid syns den bärande strukturen som håller ljusarmaturerna som ett virrvarr. Tävlingen utlystes och organiserades av projektet Tramway Art i samarbete med Tammerfors konstmuseum. Pressrelease


Föreläsning på SAC

2020.02.20 Ulrika Karlsson presenterar en serie projekt från Brrum som del i föreläsningsserien vintern 2019/20 vid Hochschule Für Bildende Künste – Städelschule, Frankfurt


Seminarium och utställning på Konstfack, Stockholm

2019.12.10 Ulrika Karlsson, Cecilia Lundbäck, Veronica Skeppe, Daniel Norell och Einar Rodhe presenterar det pågående forskningsprojektet Interiors Matter A Live Interior. Respondenter är Thordis Arrhenius och Michael Young.


Utställning i Berlin

2019.08.17 Brrum deltar i utställningen 100 Experiments som öppnar idag på Aedes Architecture Forum i Berlin. I utställningen visas resultatet av en kedjekommunikation mellan 100 arkitekter, där en bild fungerat som inspiration för nästa. Utställningen är öppen fram till 26e september.


Stipendie vid Svenska institutet i Rom

2019.04.01 Cecilia och Veronica har tilldelats 2019-2020 års stipendie i arkitektur vid Svenska institutet i Rom för ett projekt med arbetstiteln Mångbottnad materialitet, för studier av marmorering i Italien.


Utställning i Malmö

2019.03.19 Utställningen Plots Prints Projections - Displaced öppnar idag på Form/Design Center i Malmö. Utställningen har kurerats av Ulrika Karlsson (Brrum) och utställningsarkitekturen är gjord av Brrum i samarbete med möbelsnickare Daniel Garnbeck. Utställningen sattes samman för att visas i växthuset Serra dei Giardini i Venedig, som en del av Venedigs arkitekturbiennal 2018 och har nu kommit till Malmö. I ett nära samarbete med tillverkningsindustrin har trämaterialets egenskaper och berättelser undersökts i skärningspunkten mellan traditionellt hantverk och digitala tillverkningsprocesser. På så sätt ges olika perspektiv på hur arkitekturens och designens representationer, projektioner, dess bilder och instruktioner, förflyttar information och hur dessa materialiseras i trä. Mer material kring utställningen finns här. Foto av Daniel Engvall.


Föreläsning på KTH

2018.11.22 Brrum föreläser om det egna arbetet och praktiken som en del av föreläsningsserien Local Practice organiserad av Arkitekturskolan, KTH.


Ulrika deltar i Young Swedish Design Talks, Tokyo

2018.10.20 Ulrika Karlsson deltar i Young Swedish Design Talks, en serie publika samtal med unga designers från Sverige och Japan i samband med DESIGNART Tokyo, i samarbete med utställningen "Ung svensk form" i World Kita-Aoyama Building, Tokyo.


Brrum + Norell/Rodhe får projektbidrag från Vetenskapsrådet!

2018.09.26 Projektet Interiors Matter har tilldelats Vetenskapsrådets projektbidrag för konstnärlig forskning. Projektet leds av Ulrika Karlsson (Brrum, Konstfack, KTH) och Einar Rodhe (Norell/Rodhe, Konstfack) tillsammans med Cecilia Lundbäck (Brrum, KTH), Daniel Norell (Norell/Rodhe, Chalmers) och Veronica Skeppe (Brrum, KTH) och kommer att påbörjas i januari 2019.


Brrum på Venedigbiennalen

2018.05.24 Brrum deltar i årets Venedigbiennal genom den kollaterala utställningen ”Plots, Prints and Projections”. Utställningen är kurerad av Ulrika Karlsson och utställningsarkitekturen är gjord av Brrum. Genom en serie projekt av svenska arkitekter och formgivare presenterar utställningen olika perspektiv på frågor om representation och fabrikation i arkitektur. Utställningen kan ses i växthuset Serra dei Giardini i Venedig från 26 maj t.o.m. 25 november.


Ulrika föreläser i Estland

2018.02.22 Ulrika Karlsson från Brrum är inbjuden att föreläsa på Estonian Academy of Arts, avdelningen för arkitektur.


Och eller inte presenteras på Konstfack

2018.02.20 Brrums projekt Och eller inte presenteras av Ulrika på symposiet Interiors Non Stop på Konstfack.


Brrum på möbelmässan!

2018.02.02 Brrum ställer ut Flip 2, en möbel i tre delar på Stockholm Furniture Fair 2018, 6-10 februari. Möbeln är ett samarbete med finsnickare Daniel Garnbeck.


Ulrika föreläser på StDH

2017.12.08 Ulrika Karlsson från Brrum är inbjuden att föreläsa på StDH - Stockholms Dramatiska Högskola.


Och eller Inte klubbat!

2017.10.25 Kontraktet för genomförandet av Brrums förslag Och eller inte undertecknades. Projektet är ett offentligt konstverk placerat i Norra stationsparken, Hagastaden, som just nu är under konstruktion. Preliminär tid för färdigställande är 2021.


Brrum på ArkDes

2017.09.12 Brrum deltar i utställningen och symposiet Making Effect på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm 14-17 september.


2:a pris i Kalejdohill

2017.04.28 Brrum har blivit tilldelat 2:a pris i tävlingen Design a Story! Bidraget var en illustrerad berättelse om en specifik plats i Järfälla i norra Stockholm och platsens materiella historia. Tävlingen var en del i projektet Kalejdohill.


Ulrika föreläser på KTH

2017.04.05 Ulrika Karlsson föreläser om Arkitektur, tvetydigheter och teknikskiften onsdagen 5 april på Kungliga Tekniska Högskolan, sal F2 kl 17.


Brrum i tidskriften Arkitektur

2017.03.02 Brrum är omnämnda i det senaste numret av Arkitektur! Artikeln är skriven av Mikael Bergquist och presenterar några av Sveriges nya intressanta arkitektkontor.